Filosofian ilta joudutaan tänään valitettavasti perumaan esitelmöijän sairastumisen vuoksi. Tilaisuudelle etsitään pikaisesti korvaavaa aikaa vielä tälle syksylle. Tiedotamme asiasta tarkemmin heti, kun uusi päivä lyödään lukkoon. niin & näin pahoittelee peruuntumista!
Filosofian iltojen syksyn 2014 teemana ”Hulluus”: tilaisuudet ke 22.10. ja ke 19.11.
Syksyn perinteisissä Filosofian illoissa syvennytään mielen sairauksien ja mielenterveyden kysymyksiin. Tampereen pääkirjastossa kokoonnutaan kahtena keskiviikkona puimaan psykiatrian, yhteiskunnan, kirjallisuuden ja itse potilaan suhdetta mielen järkkymiseen.
Filosofian iltojen ensimmäisen tilaisuuden puhujana on VTM, tohtorikoulutettava Lotta Hautamäki. Hän alustaa aiheesta "Hulluus ja puhuminen – miten puhe määrittelee normaalin ja patologisen rajaa psykiatriassa?” keskiviikkona 22.10. klo 18 Tampereen pääkirjasto Metson Pietilä-salissa.
Puhe on keskeisessä asemassa psykiatrisessa diagnostiikassa tehden rajaa mielenterveyden ja -sairauden välillä. Illan esitelmässä pohditaan kielenkäytön merkitystä psykiatrian tutkimusasetelmissa, mielenterveyshäiriöiden hoidon järjestämisessä ja diagnoosin saaneiden ihmisten elämässä.
Illan juontaa niin & näin -lehden päätoimittaja Jaakko Belt
Aiheeseen palataan marraskuussa, kun kirjallisuustieteen dosentti, lääkäri Sirkka Knuuttila luennoi otsikolla ”Järkytyksen kieli – mitä psyykkinen trauma tekee kirjallisuudelle?” keskiviikkona 19.11. klo 18 pääkirjasto Metson Pietilä-salissa.
Traumaattinen kokemus särkee ihmisen itseyden ja elämäntarinan, koska kielellinen kyky salpautuu ja irtoaa kehon tunnemuistista. Millaisin keinoin trauman kokenut sitten voi kertoa tarinansa? Kirjallisuudessa kuvataan sitä monin tavoin, mutta miten eheytetään tunneyhteys kieleen? Näistä kysymyksistä puhutaan illan esitelmässä.
Illan juontaa niin & näin -lehden toimittaja Risto Koskensilta
Tampereen kaupunginkirjasto (http://kirjasto.tampere.fi) järjestää Filosofian illat yhteistyössä filosofisen aikakauslehden niin & näin (http://netn.fi) kanssa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille, ja yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun esitelmien jälkeen.