Nuoren Voiman Nietzsche-salonki; 23.11., Helsinki

Tervetuloa Nuori Voima -lehden Nietzsche-salonkiin!

Onko Nietzsche pelastettava (jälleen) taantumuksellisten ajattelijoiden kynsistä? Mitä Nietzschen ajattelulla on annettavaa tänä päivänä Euroopalle, joka painii uusfasismin ja depression kourissa? Missä luuraa Foucault'n ja Deleuzen edistyksellinen Nietzsche?

 

Keskustelun puheenjohtajana toimii filosofi Tuomas Nevanlinna, keskustelemassa tutkijat Miika Luoto ja Jemima Repo. Myöhemmin sana avataan myös yleisölle. Tervetuloa! Tilaisuus järjestetään perjantaina 23.11. klo 19 alkaen tiloissamme (Fredrikinkatu 23 D 4, sisäpiha, 3. kerros). Vapaa pääsy, vapaa tunnelma. Myymme omakustannehinnalla juotavaa.

 

Salongista laaditaan kirjallinen raportti Nuoren Voiman tulevaan Nietzsche-teemanumeroon (2/2013).

 

Tuomas Nevanlinna on helsinkiläinen kirjailija, suomentaja, keskustelija ja luennoitsija. Häneltä ovat ilmestyneet mm. kirjat Uskon sanat (yhdessä Jukka Relanderin kanssa, Teos 2011), Nurin oikein (Teos 2006) sekä Kuninkaista ja Narreista (Kirjapaja 2004). Nevanlinna on toiminut myös Nuoren Voiman päätoimittajana sekä Kriittisen korkeakoulun toiminnanjohtajana.

Miika Luoto on estetiikan ja filosofian tutkija. Hän on julkaissut kirjan Heidegger ja taiteen arvoitus (2002), toimittanut Jussi Backmanin kanssa kokoomateoksen Heidegger: ajattelun aiheita (2006) sekä toimittanut ja suomentanut Tarja Roinilan kanssa valikoiman Maurice Merleau-Ponty: Filosofisia kirjoituksia (2012). Hän on lisäksi julkaissut lukuisia artikkeleita ja suomennoksia mannermaisesta filosofiasta ja estetiikasta eri lehdissä ja kokoomateoksissa.

VTT Jemima Repo on tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Hän on erikoistunut feministiseen politiikan tutkimukseen, biopolitiikkaan ja jälkistrukturalistiseen poliittiseen ajatteluun. Tutkimuksissaan Repo on tarttunut useaan aiheeseen mm. väestöpolitiikkana, tasa-arvopolitiikkaan, poliittiseen väkivaltaan, populaarikulttuuriin ja ääriliikkeisiin. Väitöskirjassaan ’The Biopolitics of Gender’ hän tutki gender-käsitteen biopoliittisia ulottuvuuksia ja alkuperää.